• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В МінАПК узгодили обсяги експорту зернових на 2016/17 МР
    Опубликовано: 2016-09-30 17:30:00

    30 вересня 2016 відбулося засідання робочої групи з питань функціонування ринку зерна, у ході якого було підписано Додаток № 1 до Меморандуму про взаєморозуміння між Мінагрополітики та експортерами зерна на 2016/17 маркетинговий рік.

    Цим документом закріплюється добровільне погодження можливих обсягів експорту зернових на 2016/17 маркетинговий рік з метою забезпечення продовольчої безпеки держави та прогнозованості зернового ринку.

    "Ніяких загроз щодо продовольчої безпеки країни не існує. Загальний обсяг експорту за 2016-2017 році плануємо, що становитиме більше 40 млн тонн", - сказав Кутовий. Міністр зазначив, що це буде рекордний показник за історію незалежності України. Він також повідомив, що з початку поточного МР зернотрейдери відправили на зовнішні ринки 10 млн тонн зерна, що на 0,5 млн тонн перевищує показник за аналогічний період минулого року.

    Міністр агрополітики Тарас Кутовий, виступаючи на нараді, зазначив, що Україна планує у цьому році експортувати рекордну кількість зерна за всі роки незалежності. "Ніяких загроз щодо продовольчої безпеки країни не існує. Загальний обсяг експорту зерна за 2016-2017 роки плануємо, що становитиме більше 40 млн тонн", - сказав міністр.

    "В інтересах учасників ринку і держави ми прийшли до висновку щодо встановлення таких показників по пшениці, зокрема, співвідношення продовольчої і непродовольчої на рівні 60/40. Прогноз експорту пшениці - на рівні 16,5 млн тонн, з них продовольчої - 10,1 млн тонн ", - додав Тарас Кутовий.

    У документі також обговорено експорт 5,6 млн тонн ячменю.

    Україна збільшила експорт зерна в 2015/2016 маркетинговому році на 13,21%, або на 4,61 млн т до 39,415 млн тонн у порівнянні з минулим маркетинговим роком.

    Тарас Кутовий повідомив, що з початку поточного МР зернотрейдери відправили на зовнішні ринки 10 млн тонн зерна, що на 0,5 млн тонн перевищує показник за аналогічний період минулого року.

    Також робоча група обговорила питання покращення фітосанітарного стану посівів сільськогосподарських культур та проблеми перевезення зернових вантажів залізницею.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.