• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на огірки в Україні сягнули рекордно високих показників завдяки експортному попиту
    Опубликовано: 2016-09-29 19:30:00

    Ціни на огірки в Україні сягнули рекордно високих показників на цьому тижні. Дефіцит пропозиції на тлі підвищеного експортного попиту – є головними причинами стрімкого зростання цін. За даними Інформаційно-аналітичного центру «Шувар», сьогодні дрібні господарства України пропонують огірок за ціною 10-12 грн/кг (0,34-0,41€/кг), тоді як великі тепличні комбінати встановили ціни на рівні 13-15грн/кг (0,44-0,51 €/кг) . Це майже на 30% вище ніж на початку поточного тижня і в 3-4 рази дорожче ніж наприкінці вересня 2015 року. Крім того слід відмітити, що за останні 10 років в цей період ціни ніколи не піднімались вище 8-9 грн/кг.

    «Зростання ціни у другій половині сезону в цьому році було очікуваним: більшість господарств відмовились вирощувати огірок другої сівозміни через негативний досвід в минулому році. Саме тому зараз в Україні досить важко знайти більш-менш велику партію огірка, тоді як попит з боку українських роздрібних мереж та експортерів є наразі дуже високим» — розповідає Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

    За даними пані Гетьман сьогодні українським огірком насамперед цікавляться закупівельними Білорусії, Польщі та Прибалтики. Саме це провокую майже щоденне подорощення огірка в українських господарствах.

    Нагадаємо, минулого року ситуація на ринку українського огірка йшла за зовсім іншим сценарієм: після 20 вересня через блокаду Криму ціни на якісний огірок в Україні обвалились до 1,5-2,5 грн /кг (0,06-0,10 €/кг), продукція гіршої якості взагалі коштувала 0,5-1,0 UAH/кг (0,02-0,04€/кг) і навіть за таких умов майже не продавалась.

    Слід також відмітити, що в минулі роки саме у вересні та жовтні Україна експортувала найбільші обсяги огірка. За ці два місяці з країни вивозилось біля 5-6 тис. тонн цієї продукції, тобто 30-40% від загального річного експорту, при цьому на ринок Росія було спрямовано більш ніж 90% цього обсягу.

    infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.