• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хто компенсує населенню збитки через АЧС
    Опубликовано: 2016-09-24 17:30:00

    У зв’язку із поширенням африканської чуми свиней (АЧС) на території України кошти на виплату населенню компенсації збитків за вилучених свиней повинні виділяти з державного бюджету, бо місцеві з цим завданням не справляються. Про це заявив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа під час круглого столу в Українському кризовому медіа-центрі.

    За його словами, законодавством передбачено, що за виплату компенсацій населенню за свиней відповідає місцеві органи державного самоврядування. Однак, як показує практика, місцеві бюджети зазвичай просто недостатньо коштів на такі непередбачувані видатки.

    «При формуванні проекту державного бюджету на 2017 рік ми подавали відповідні пропозиції. Наразі вони не враховані, але до другого читання ми ще будемо проводити дискусію на рівні Верховної Ради і Уряду, аби передбачити можливість централізованого фінансування таких питань», - зазначив Володимир Лапа.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.