• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії стали головними замовниками вантажоперевезень
    Опубликовано: 2016-09-13 17:30:00

    Українські вантажоперевізники повідомляють, що в цьому році їх ринок розвивається тільки в одному напрямку - перевезення сільгосппродукції: зернові, кукурудза, соняшник та інші сільгоспкультури.

    «Аграрний сектор зростає, тому і збільшується потреба саме в таких вантажоперевезеннях. Більш того, в цьому році навіть виник дефіцит транспорту для перевезення сільгосппродукції. Головна причина - заборона  «перевантажень», яка вийшла в травні цього року », - повідомляє директор групи компаній PRIME Дмитро Льоушкін.

    За словами експерта, тепер можна перевозити одним автомобілем не більше 20 тонн вантажу, а раніше возили і по 40 тонн, і по 50 тонн. А деякі «розумники» примудрялися вантажити в одну машину навіть по 100 тонн.

    «Зараз з цим почали жорстко боротися. В результаті спеціалізованого транспорту для перевезення сільськогосподарської продукції в Україні не вистачає. Якщо в минулому році з цим було все нормально, то після введення заборони на «перевантаження» він знову в дефіциті», - підкреслює Дмитро Льоушкін.

    Директор групи компаній PRIME впевнений, що, відчувши потенціал ринку АПК, українські перевізники почнуть посилювати свої автопарки, щоб виконувати великі обсяги перевезень для аграріїв.

    «Ми, безумовно, зацікавлені і готові в це вкладати гроші. Але давайте зробимо знижку на часовий чинник - правила перевезень помінялися тільки в травні цього року, і транспортники ще не встигли так швидко перебудуватися. Зараз самосвальні причепи, які використовуються для перевезення зерна, продаються набагато краще, ніж напівпричепи. Але процес оновлення автопарку пройде не за два-три місяці», - говорить Дмитро Льоушкін.

    Перевізник прогнозує, що на оновлення автопарку найбільшим гравцям ринку знадобиться близько року. Справа пішла б швидше, якби вантажоперевізники мали доступ до дешевих кредитних коштів.

    «Я думаю, що вже до наступного року перевізники підготуються краще. Але і в цьому році аграрії не постраждають - транспортники вивезуть все: треба буде ночами їздити - будемо їздити! Хто перевозить вантажі для АПК - заробить більше грошей, заробить більше і той, хто продає такий транспорт. У принципі, ринок сам себе відрегулює протягом року - які автомобілі і в якій кількості потрібні », - резюмує Дмитро Льоушкін.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.