• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські та молдавські садівники впроваджуватимуть нові сорти і технології в горіхівництві
    Опубликовано: 2016-08-28 20:30:00

    Асоціація «Укрсадпром» та асоціація «Союз виробників горіхоплідних культур» (Молдова) підписали меморандум про співпрацю. Він сприятиме досягненню спільних цілей у розвитку промислового горіхового садівництва: розробці та впровадженню нових сортів і нових технологій вирощування горіхоплідних культур.

    Про це повідомили в асоціації «Укрсадпром».

    Сторони мають намір сприяти залученню в галузь інвестицій і сподіваються, що такі дії приведуть до збільшення виробництва сортових горіхів, а також до зростання експорту цієї продукції.

    «Ми маємо великі практичні навички промислового горіхівництва, які здобули за останні 10 років з моменту створення нашої асоціації, – зауважив Олег Тирсине, президент асоціації «Союз виробників горіхоплідних культур». – Водночас ми відзначаємо позитивний досвід українських садівників».

    Згідно з меморандумом, молдавська сторона створить науково-дослідну сортовипробну ділянку з вивчення нових інтенсивних сортів з метою їх подальшого внесення до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

    За словами голови асоціації «Укрсадпром» Дмитра Крошки, недостатній контроль за поширенням сортів є однією з хронічних проблем галузі.

    «Ми приділяємо велику увагу правовому регулюванню рослинництва та захисту прав інтелектуальної власності на сорти, – зазначив він. – Тому вважаємо, що одним з головних позитивних моментів від підписання меморандуму має стати впровадження в дію ефективних механізмів контролю за поширенням сортів в Україні».

    agrotimes.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.