• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На цю червону ягоду в Україні досі падають ціни
    Опубликовано: 2016-08-28 17:30:00

    З початку серпня в Україні фіксують значне падіння цін на малину - у півтора рази. Це цілком суперечить сценарію, який прогнозували кілька місяців тому. Ще на початку серпня на малину була рекордно висока ціна - 38-40 грн/кг. Багато фермерів розраховували, що зможуть реалізовувати ягоду і по 45 грн / кг вже восени.

    Проте зараз середня оптова ціна на малину - 23-25 ​​грн/кг.

    "Рекордні показники цін на малину в Україні цілком зрозумілі, оскільки вони прив'язані до поганого врожаю ягоди в Польщі і Сербії. Але в 2016 році польські фермери планують зібрати досить непоганий урожай. За таких обставин європейські компанії починають втрачати інтерес до української малині і це негайно відбилося на цінах внутрішньому ринку", - вважає Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку.

    За останніми даними, багато виробників останні роки інвестували переважно в невеликі насадження малини, тому зараз, навіть на тлі помітного збільшення загальної пропозиції, переробникам досить складно знайти господарство, яке зможе запропонувати відразу більше, ніж 2-3 тонни сировини.

    Саме через це фермери змушені реалізовувати малину в основному на внутрішньому ринку, де утриманню ціни перешкоджає велика пропозиція сезонних фруктів.

    expres.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.