• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АПК для реалізації свого потенціалу потребує ще $70 млн
    Опубликовано: 2016-08-15 16:30:00

    Транснаціональні компанії продовжують інвестувати в український агросектор. За останні півтора роки в галузі реалізовано 12 великих проектів, сума іноземних вливань в кожен з яких склала від $10 до $180 млн.

    При цьому, за оцінками віце-президента Торгово-промислової палати України Ростислава Коробки, нашому АПК для реалізації його потенціалу потрібно ще як мінімум $70 млн.

    Про свої наміри інвестувати в нашу країну заявили такі транснаціональні трейдери, як Bunge, Cofco, Cargill. Наприклад, китайська корпорація Cofco вклала в будівництво зернового терміналу в Миколаївському порту $75 млн і зупинятися на цьому не збирається — в її планах нові проекти в Україні.  

    У червні свій виробничо-перевантажувальний комплекс за $180 млн в Миколаєві запустила компанія Bunge. Інвестиції освоїли за три роки. Компанії вдалося збудувати завод з виробництва рослинної олії, термінал з перевалки олії і розширити потужності зернового терміналу. Річна перевалка вантажів зросте на 750 тисяч тонн по зерну, на 500 тисяч тонн — по шроту, 500 тисяч тонн — по маслу.

    ТОП-12 зарубіжних інвестицій в український агробізнес.

    Номер Інвестор Актив, в який інвестували Сума, $ млн
    1 Bunge Виробничо-перевантажувальний комплекс у Миколаївському порту 180
    2 Cargill Зерновий термінал у порту «Південний» 100
    3 IFC «Кернел» 95
    4 Cofco Зерновий термінал у Миколаївському порту 75
    5 Risoil S. A. Зерновий термінал в Чорноморському порту 70
    6 Фонд NCH «Агропросперіс» 36
    7 IFC «Астарта» 25
    8 ЄБРР «Українські аграрні інвестиції» 20
    9 ЄЕБРР «Індустріальна молочна компанія» 20
    10 ЄБРР «Астарта» 20
    11 ED&Man Ukraine Цукровий завод в Миколаївській області 10
    12 IFC Agrofusion 10

    Як порахував партнер, керівник групи «Сільське господарство» компанії Deloitte Михайло Мельник, в Україні повернення інвестицій в сільгоспсектор перевищує 15%, в такий високий показник — рідкість. «Зараз багато українських підприємств помітно подешевшали, тому для інвесторів вдалий час купувати. Думаю, найближчим часом варто очікувати нових угод з придбання активів в нашій країні», — говорить він.

    Те, що українська агрогалузь цікава для інвестицій, підтверджує і голова українського офісу данського Investment Fund for Developing Contries (IFU) Олексій Пархомчук. Головними перевагами він назвав високі внутрішні ціни на сільгосппродукцію, відносно сприятливий податковий режим, низькі ціни на оренду землі, наявність великих земельних масивів і хороші кліматичні умови.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.