• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Франція може поступитися частиною зернового ринку Україні
    Опубликовано: 2016-08-12 16:30:00

    Погодні умови минулої весни і літа, що минає, розділили Європу в плані виробництва ранніх зернових на Західну і Східну.

    Надмірні дощі, заливали західну частину континенту протягом усього періоду активної вегетації основних колосових культур - пшениці і ячменю - послідовно знижували якість сходів, які вражалися шкідниками і грибками. Фермери Франції, Німеччини, Великобританії ще в травні розпрощалися з надіями на добрий урожай. Остаточно ці надії розтанули вже в липні, коли під час визрівання ранніх зернових завершальний удар по ним завдала літня спека, часто не спадає навіть вночі.

    В результаті, в кінці минулого-початку поточного місяця провідні компанії в черговий раз знизили прогнози валових зборів зерна в Західній Європі.

    «В Україні урожай зерна оцінюють в 24,5 млн тонн, що на 2 млн тонн менше торішнього через скорочення площ озимого сівби. Однак поточна середня врожайність пшениці, за даними Мінагрополітики, становить майже 42 ц/га, що на 5 ц/га вище, ніж в минулому сезоні, і на сьогодні є рекордною для наших аграріїв », - розповів Ярослав Левицький.

    Збільшення врожайності і гарна якість української пшениці на тлі зниження валового збору і погіршення якості зерна в Західній Європі стали підставою для прогнозів щодо того, що Україна в поточному сезоні зможе збільшити експорт пшениці в ЄС і відвоювати частину позицій у французьких зернових на ринках третіх країн.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.