• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Півдні України фермери втрачають врожаї
    Опубликовано: 2016-08-11 15:30:00

    Проблема масового поширення хвороб на цибулевих полях південних і центральних регіонів України набирає обертів.

    На сьогоднішній день різні грибкові захворювання вразили вже близько половини площ в Херсонській області.

    За словами директора ТОВ «АгроАналіз» Вадима Дудки, в умовах, що склалися країну очікує помітне скорочення валового збору цибулі.

    «Згідно з нашими дослідженнями, врожайність цибулі на незайманих хворобою полях сьогодні становить 80-85 т/га і може досягти найближчим часом 100 т/га. На уражених полях ці показники знижуються до 30-60 т/га. Таким чином, за нашими підрахунками, фермери південного регіону України можуть втратити до 40-50% врожаю».

    Крім того, за словами експерта, істотно постраждає якість зібраної цибулі.

    Експерт додав, що збитки «постраждалих» фермерів будуть колосальними: собівартість зібраної ними цибулі істотно зросте через різке падіння врожайності, проте продавати свою продукцію за високими цінами вони не зможуть через її невисоку якості.

    На думку В.Дудко, така ситуація може стати уроком тим фермерам, які вирішили зекономити на заходах і засобах захисту рослин, і є додатковим доказом необхідності професійного, поглибленого підходу до виробництва овочів.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.