• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тепер молоко зможе залишатися свіжим більше двох місяців
    Опубликовано: 2016-07-27 17:30:00

    Вчені оголосили про розробку нової технології, яка допоможе тримати молоко свіжим до дев'яти тижнів. На додаток до звичайного процесу пастеризації температура молока була збільшена на 10 градусів за Цельсієм протягом однієї секунди, що додало до семи тижнів до звичайної тривалості життя охолодженого пастеризованого молока (близько двох-трьох тижнів).

    Новий процес, розроблений дослідниками з штатів Індіана і Теннесі, усуває понад 99% бактерій, що залишилися після пастеризації. «Ми знищили майже все, - говорить провідний дослідник Брюс Епплгейт. - Незалежно від того, які бактерії виживуть, при такому показнику у них піде багато часу на пошкодження якості молока».

    Оброблене новим методом молоко не тільки довше зберігається і майже вільне від бактерій, але його колір, аромат, смак і післясмак були оцінені такими ж, як у звичайного пастеризованого молока. Ще одна перевага системи обробки - вона вимагає тої ж кількості тепла, як при стандартному процесі пастеризації, так що може бути застосована без будь-яких додаткових потреб в енергії.

    Дослідники говорять, що процес все ще має бути вдосконалений. Вони також планують випробувати техніку на сировину, непастеризованном молоці, щоб побачити ефект. Результати дослідження були опубліковані в SpringerPlus.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.