• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок Канади відкривається для українських сільгосптоварів
    Опубликовано: 2016-07-13 17:30:00

    З моменту ратифікації угоди з Україною Канада відкриває українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів.

    Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд підписали Угоду про зону вільної торгівлі між державами. Як повідомляє прес-служба Мінагрополітики, угода є асиметричною. Згідно з її положеннями, з моменту ратифікації Канада відкриває українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів. Це означає, що віднині всі сільськогосподарські товари України, за винятком тих, до яких застосовується система квотування імпорту, отримують вільний доступ до канадського ринку.

    У свою чергу, Україна має перехідний період для лібералізації свого ринку для канадської продукції і скасування імпортних мит. "Підписання угоди у довгостроковій перспективі стане можливістю перерозподілу торгівельних напрямків для українського виробника та стимулюватиме його до модернізації вітчизняного виробництва товарів із високою доданою вартістю", - вважають у прес-службі Мінагрополітики.

    Насправді на сьогодні двостороння торгівля з Канадою характеризується незначним обсягом, доволі широкою номенклатурою товарів українського експорту та негативним сальдо. Угода в ідеалі покликана виправити цю ситуацію та стати інструментом для суттєвого нарощування обсягів торгівлі.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.