• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У водойми Херсонщини випущено більше 1,4 млн екземплярів риби
    Опубликовано: 2016-07-07 17:30:00

    З 24 червня по 4 липня відбувалось зариблення пониззя Дніпра в Херсонській області. Випуск водних біоресурсів здійснювався за кошти з державного бюджету – бюджетними установами, повідомили в прес-службі Держрибагентства в четвер.

    Так БУ «Новокаховський рибоводний завод частикових риб» було випущено 57 тис екземплярів сома. БУ «Виробничо-експерементальний дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С.Т.Артющика» - більше 1 млн 400 тис екземплярів стерляді.

    Контролювала процес зариблення спеціально створена Комісія, до якої увійшли представники Держрибагентства, рибоохорони, громадськості, органів державної влади та бюджетних установ.

    «Зариблення – один з пріоритетних напрямів Держрибагентства для відновлення рибогосподарського потенціалу та підтримання сталих запасів риби у водоймах. Наразі ми працюємо над  механізмом створення спеціального фонду рибного господарства,  на кшталт того, що працює у Литві. Він допоможе акумулювати у галузі кошти, отримані за оплату штрафів, плату за ресурс від промисловиків,  компенсаційні кошти за днопоглиблення та  використовувати їх виключно на розвиток рибного господарства, зокрема, програми зариблення»- наголосив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.