• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ягідний ринок України щорічно зростає на 2-4%
    Опубликовано: 2016-07-06 18:30:00

    Ємність ягідного ринку України оцінюється на рівні 190-200 тис. тонн, або понад 250-300 млн дол., при цьому його щорічне зростання складає 2-4%.

    Про це повідомив генеральний директор компанії «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов.

    «Ягідний ринок України перебуває в стадії формування. Інвестиції прийшли сюди відносно недавно. В даний час ми стоїмо на порозі високоліквідного ягідного ринку України», — зазначив Феофілов.

    За його словами, за останні кілька років площі під ягідниками в Україні зросли в рази, розширився ягідний асортимент. При цьому споживання ягід в три-чотири рази менше, ніж в європейських країнах.

    Крім того, виробники відзначили проблематичність експорту свіжої ягоди в зв'язку з закриттям ринку Росії. Країни ЄС імпортують в основному заморожену ягоду, проте потужності виробництва такої в Україні поки не досить високі.

    «Майже 90% моїх клієнтів вірить, що російський ринок відкриється. Але ринок не відкриється не тому, що у нас погані відносини, а тому що в Росії дуже великі капіталовкладення бізнесу йдуть в розвиток ягідників. У Росії прекрасно росте смородина і малина, є держпрограми підтримки», — вважає директор ягідного розплідника «Брусвяна» Ліліанна Дмитрієва.

    Перспективи для експорту вона бачить в країнах, де жаркий клімат не дозволяє вирощувати деякі види ягід.

    За її словами, уряд і Мінагрополітики зобов'язані лобіювати відкриття ринків для експорту українських ягід і зняття карантинних обмежень в цьому напрямку.

    На думку учасників конференції, цікавими для вирощування в Україні є обліпиха, журавлина, айва, лимонник, горобина та ін.

    «У нас є потенціал і всі ресурси, щоб давати Заходу новинки і на цьому заробляти. На сьогодні дуже актуально вирощування жимолості», — додав засновник розплідника «Брусвяна» Володимир Дмитрієв.

    Як зазначив Феофілов, українським виробникам слід сконцентруватися на кооперації, щоб збільшити прибутковість і відкрити можливості для формування великих партій якісного товару.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.