• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дрібні ферми можуть ефективно розвиватись тільки в умовах кооперативу - експерт
    Опубликовано: 2016-07-06 16:30:00

    Кооператив в його класичному прояві - це елемент колективної самодопомоги для дрібного фермера. Сьогодні якщо дрібні фермери не об'єднаються, то вони не зможуть протистояти комерційним структурам, які є посередниками в ланцюгу виробництва та збуту сільськогосподарської продукції, зазначає експерт з економічного розвитку ГО Agro.ReformsUA Костянтин Паскевич.

    Фермери усього світу намагаються отримати синергію від об'єднання в кооперативи. Синергія в цьому випадку - це мінімізація витрат і збільшення доходів, пояснює експерт.

    «Дрібні фермери можуть бути досить успішними в вирощуванні нішевих культур - ягід, горіхів, часнику і т. Д. При наявності механізму постійного збуту своєї продукції. При цьому треба робити диверсифікацію, щоб потім не вийшло що «всі яйця складені в один кошик»» - зазначає Костянтин Паскевич.

    Сьогодні об’єднати фермерів не так вже й легко, але формули роботи подібних об’єднань є зазначає експерт: «Фермерів реально об'єднати в кооперативи при наявності двох головних умов - це лідера і продуманої бізнес-моделі. Це має бути об'єднання, де кожен буде розуміти свою вигоду».

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.