• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії звинувачують Уряд у свідомому руйнуванні української економіки
    Опубликовано: 2016-06-16 18:56:02

    Уряд провокує здорожчання продуктів харчування та зростання безробіття. Вже восени ціни піднімуться на 40-50%, а на вулиці можуть опинитись близько 100 тисяч працівників.

    Так вважає лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик.

    «Українці стали купувати в 2,5 рази менше продуктів за останні 4 роки. Купівельна здатність населення настільки низька, що люди просто не здатні забезпечити себе найнеобхіднішим. При подальшому підвищенні цін значна частина українців буквально опиниться на межі голоду», - прогнозує політик.

    Водночас, за словами Віталія Скоцика, зростання цін спровоковане посиленням податкового тиску на аграрних виробників.

    «Через урядову недалекоглядність минулого року галузь уже втратила близько 20 млрд. грн. обігових коштів. Як результат – маємо падіння виробництва. Цього року можемо втратити ще 40 млрд. грн., що поставить аграріїв на межу виживання. А це потягне вниз і всю економіку, адже АПК – це 41% ВВП», - каже Віталій Скоцик.

    Першим, на його думку, постраждає тваринництво, безробітними стануть не менш, ніж 100 тисяч працівників, задіяних у ньому. Подальший обвал означатиме зменшення валютних надходжень. Нині кожен другий долар, який заходить в Україну, зароблений аграріями. Тож подальша девальвація гривні неминуча. Наразі ж уряд затягує час.

    «31 травня відбулося спільне засідання Страйкового комітету з урядом під головуванням Прем’єр-міністра. На ньому вирішили створити робочу групу. Вона мала до 1 липня напрацювати пропозиції до Податкового кодексу на 2017 рік та винести законопроект №3851-1, щодо адміністрування ПДВ, який пройшов аграрний та податковий комітети, на розгляд до сесійного залу Верховної Ради. Сьогодні маємо 16 червня - жодного разу робоча група так і не зібралася», - повідомив Віталій Скоцик.

    Таким чином, аграрії втрачають можливість внести через громадські організації свої пропозиції до формування Податкового кодексу. Адже, згідно з чинним законодавством, зробити це можна лише до 1 липня.

    «Складається враження, що нас хочуть просто «зачистити», зробити банкрутами, щоб потім відкрити ринок землі і «злити» його або міжнародним корпораціям, або десяткові наших крупних компаній», - обурюється фермер з Переяслав-Хмельницька Юрій Павлушко.

    Нинішня ситуація нагадує бандитську приватизацію 90-х років, - говорить голова Київської обласної організації Аграрної партії Олег Корбан.

    «Тоді наш ринок відкрили імпортним товарам, наше промислове виробництво зупинилось. Потім заводи за копійки скупили. Що було невигідним - закрили, решта опинилася в руках кількох фінансових груп. Щось схоже завтра відбудеться з землею. А це, вибачте, 25% світових чорноземів», - зазначив Олег Корбан.

    Голова Київської обласної організації Аграрної партії України підкреслив, що близько 40% вітчизняного експорту складає продукція аграрного ринку. До того ж сільгоспвиробники  не тільки регулярно поповнюють державний і місцевий бюджети і створюють робочі місця, але й беруть активну участь в управлінських процесах на рівні органів місцевого самоврядування та державної влади.

    «Київщина завжди була лакмусовим папірцем всіх подій, що відбуваються в Україні. І сьогодні у столичному регіоні аграрії об’єднуються задля майбутніх перспектив, які дозволять не тільки нарощувати обороти, але й вийти їх продукції на європейський ринок. Висока якість і конкурентоздатність – це два пріоритетних критерії у виробництві сільгосптоварів, яких складно дотриматися в умовах «податкового зажиму». Тому голос аграріїв нарешті має бути почутий», - упевнений він.

    Аграрії попереджають: якщо уряд продовжить вести таку політику, вони будуть вимушені у вересні (коли спливає термін внесення змін до Податкового кодексу урядовими інституціями) влаштувати безстроковий загальнонаціональний страйк.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.