• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄБРР закликає українських аграріїв нарощувати виробництво органічних продуктів
    Опубликовано: 2016-06-10 16:30:00

    Європейський банк реконструкції і розвитку закликає українських аграріїв нарощувати виробництво сертифікованої органічної харчової продукції, в якій зацікавлені споживачі Європейського союзу та інших країн. Про це 9 червня повідомила прес-служба банку.

    «ЄБРР створює нові можливості для успішної діяльності і конкурентоспроможності українських сільськогосподарських виробників на міжнародних ринках. Нова ініціатива банку орієнтована на місцевих виробників органічної харчової продукції, які зацікавлені у виході на глобальний ринок, і тісно пов'язана з поточною стратегією українського уряду, в якій розвиток органічного сільського господарства, переробки та роздрібної торгівлі віднесено до найвищих пріоритетів», - йдеться в повідомленні.

    Також наголошується, що ємність світового ринку органічної харчової продукції становить близько $ 80 млрд., і Україна має в своєму розпорядженні достатній потенціал, щоб завоювати в цьому сегменті значну частку.

    «В Україні зареєстровано близько 180 компаній-виробників органічних продуктів, які обробляють приблизно 400,7 тис. га сертифікованих органічних сільськогосподарських земель. Це 1% від загальної площі орних земель в Україні, і це набагато менше, ніж в країнах ЄС. Тобто можливості для зростання є. Сприятливе географічне положення дає Україні можливість забезпечувати потреби ЄС, де ринок органічної їжі виріс в 4 рази за останнє десятиліття. Споживачі органічної їжі в країнах ЄС зараз витрачають вдвічі більше, ніж 10 років тому, і ця тенденція, швидше за все, продовжиться», - підкреслюється в прес-релізі.

    При цьому повідомляється, що Євросоюз має обмежені земельні ресурси для органічного фермерства і тому змушений імпортувати органічні продукти з більш ніж 130 країн за межами континенту, щоб задовольнити постійно зростаючий попит.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.