• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МінАПП: Китайці проінспектують виробництво української черешні
    Опубликовано: 2016-06-08 15:30:00

    Міністерство аграрної політики та продовольства прогнозує приїзд в Україну фахівців з Китаю для інспектування виробництва черешні наприкінці червня.

    Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

    «Уже найближчим часом — в кінці червня (приїдуть китайські фахівці). Вони зацікавлені в нашій черешні. Хочуть приїхати й подивитися на виробництво. Після цього китайські партнери повинні сформувати своє бачення — у якому вигляді експортувати, тип упакування і т.п.» — сказала вона.

    За словами Рутицької, Мінагрополітики зараз активно підтримує тих виробників, які займаються садівництвом, і намагаються вивчити можливості зовнішніх ринків для вигідного збуту української садівничої продукції.

    «Китайський ринок дуже перспективний у багатьох напрямках і за цінами теж. Наприклад, якщо порівняти ціни за кілограм черешні в нас і в Китаї, то за останніми цифрами, ціна черешні в Китаї доходила до 25 дол./кг», — додала заступник міністра.

    Вона уточнила, що з Китаєм зараз ведуться переговори у трьох напрямках: крім можливості поставок ягід, також обговорюється питання поставок на їхній ринок м'ясної продукції та розширення списку підприємств, які мають право експортувати молочну продукцію на китайський ринок.

    Крім того, українська сторона зараз чекає відповідь із Китаю у питанні дозволу експорту на їхній ринок соняшникового шроту.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.