• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Легалізація фермерів дозволить зберегти українське село - Андрій Вадатурський
    Опубликовано: 2016-05-22 15:30:00

    Для того, щоб мале і середнє фермерство України мало майбутнє необхідно легалізувати його роботу,  заявив народний депутат Андрій Вадатурський в інтерв'ю журналістам.

    «Ми стикаємося з замкнутим колом, коли фермер не може офіційно продати свою продукцію, так як є проблеми з оподаткуванням. Друге, він в тіні і його не бачать банки і не можуть працювати з ним, так як у нього немає історії, немає руху по рахунках і немає контролю над рухом коштів», - сказав А. Вадатурський.

    За словами нардепа, саме з метою легалізації фермерських господарств і був розроблений ряд законопроектів, серед яких і проект закону «Про фермерське господарство».

    Також, на думку А. Вадатурського, в рамках процесу децентралізації необхідно переводити податки на місця. «У нас є сільськогосподарські райони, які є дотаційними. Хоча найчастіше там є сільгоспвиробництво, яке не є збитковим, проте, там ніхто не платить податки. І потрібно збирати податки на місцях для того, щоб місцеві громади могли зберігати і розвивати свою інфраструктуру. Тобто легалізація та виведення з тіні фермерів якраз і дозволить зберегти наше село», - сказав парламентарій.

    А. Вадатурський також відзначив, що механізм легалізації фермерських господарств досить простий: «Перше, що потрібно зробити - створити підприємство. Друге - об'єднатися з іншими підприємствами з приводу бухгалтерського обліку і третє вибрати банк і починати працювати легально і відкрито», - підкреслив нардеп.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.