• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Плачевна ситуація: Молочники не знають як вести бізнес в найближчі місяці
    Опубликовано: 2016-05-20 17:30:00

    Ситуація на сировинному ринку зараз плачевна, виробники і переробники не знають як їм вести бізнес в найближчі кілька місяців.

    Рясні опади і тепла погода сприяли швидкій і істотній появі зеленої маси і формуванню якісних пасовищ. Це стало причиною істотного збільшення виробництва молока в Україні.

    Масове зростання пропозиції збіглося з безліччю свят, коли продажі свіжих молокопродуктів скоротилися. У підсумку багато сировини стало незатребуваною, що стало причиною падіння цін на молоко, особливо від населення.

    Перенаправляти надлишки молока на сушку оператори не поспішають, хоча багато від безвиході змушені це робити. Не поспішають тому, що немає належного ринку збуту ні на сухе молоко, ні на масло. Ціни на ці товари стрімко падають. Випускати їх не збитково можна  лише тільки якщо використовувати виключно здешевілу сировину від домогосподарств.

    За останні два тижні закупівельні ціни на молоко просіли на 20-30 копійок. Діапазон вартості фермерської сировини дуже великий (5,20-6,50 грн. /кг), що говорить про спадаючу динаміку тренду. Ціни на молоко від населення в деяких регіонах опустилися вже нижче 3,00 грн. /кг, а вже в найближчі тижні така тенденція буде характерна для всієї території країни.

    Особливо відчутно обвалився спотовий ринок. В останні тижні мова, найчастіше, навіть не заходить про вартість товару - ні молоко, ні обрат, ні вершки нікому не потрібні.

    Обмежена кількість працюючих сушок в Україні сьогодні не справляється з обсягом бажаючих переробити надлишки на давальницьких засадах, тому деякі компанії змушені відмовлятися від сировини.

    Ні виробляти, ні переробляти молоко сьогодні не вигідно - в короткостроковій перспективі логічно скорочувати виробництво і вибраковувати корів. Але вже в середньостроковому періоді (ближче до зими) на ринку відбуватимуться зворотні процеси, тому всім учасникам необхідно «зціпивши зуби» попрацювати в мінус кілька місяців.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.