• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна втричі збільшила експорт оброблених томатів
    Опубликовано: 2016-05-19 14:30:00

    За даними Державної фіскальної служби за січень-квітень 2016 року експорт томатів консервованих чи приготовлених без оцту (томатне пюре, томатна паста, томатний концентрат, а також томатний сік із вмістом сухої речовини 7 мас. % або більше) зріс майже в три рази порівняно з аналогічним періодом минулого року. Обсяг реалізації даної продукції склав 18,6 тис. т, що у грошовому виразі становить 17,6 млн дол. США.

    Основними країнами-споживачами стали Польща з часткою 56,3% та Німеччина – 8,4%. При цьому обсяги безмитної тарифної квоти на ввезення оброблених томатів до ЄС були повністю вичерпані ще наприкінці березня.

    Незважаючи на це, експорт даної продукції продовжується, і за квітень цього року тільки до Польщі та Німеччини було експортовано близько 2 тис. т оброблених томатів, що свідчить як про наявний попит з боку країн Європейського Союзу, так і про значну пропозицію від українських виробників.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.