• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Передумов для значного подорожчання сахару немає - експерт
    Опубликовано: 2016-05-16 20:30:00

    Оптово-відпускна ціна на цукор повинна бути не менше 14,5 грн/кг, однак передумов для значного її зростання немає, повідомив глава Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

    "Оптово-відпускна ціна на цукор повинна бути не менше 14,5 грн / кг, зараз вона трохи нижче, тому вона, можливо, до цього рівня дійде, але знову-таки, якщо не буде якихось валютних коливань. У нас достатня кількість посівів в цьому році, хороша погода, ми не дали пройти дерегуляційному законопроекту. Так що поки великих передумов для значного зростання ціни на цукор ми не бачимо", - сказав він.

    Разом з тим, за словами А.Дикуна,  Національній асоціації цукровиробників України "Укрцукор" не вдалося налагодити діалог з ДСБУ "Аграрний фонд" щодо подальшої долі запасів цукру фонду.

    "Я не розумію, куди вони рухаються, що там відбувається, діалогу взагалі ніякого немає. Я сподіваюся, що новий міністр зможе навести порядок", - сказав він.

    Як повідомлялося, асоціація "Укрцукор" в березні 2016 року заявила, що ДСБУ "Аграрний фонд" продаючи запаси цукру за ціною на 20-30% менше ринкової, перешкоджає реалізації цукру виробниками за обгрунтованою ціною.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.