• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Бангладеш відхилили прийом 50 тис. т. російської пшениці через низьку якість
    Опубликовано: 2016-05-07 17:30:00

    Россільгоспнагляд у четвер обрушився з критикою на карантинну службу Бангладеш, і звинуватив її в порушенні міжнародних стандартів торгівлі при перевірці зразків імпортної російської пшениці.

    Бангладеш минулого тижня заявила, що відмовляється приймати партію з 50 тис. тонн російської пшениці в зв'язку з побоюваннями з приводу її якості. Раніше було відмовлено в прийманні двох партій російської пшениці загальним обсягом 100 тис. тонн з тієї ж причини.

    Експерти російського Центру оцінки якості зерна, який входить в державну ветеринарну та фітосанітарну службу РФ (Россільгоспнагляд), 27 квітня були присутні при лабораторній перевірці офіційними представниками бангладешської сторони  російської пшениці.

    За заявою російського Центру, «методи (використані при перевірці) придатні для домашнього використання, але абсолютно неприйнятні при взаємодії з країнами, які використовують міжнародні стандарти».

    За заявою же експертів з Бангладеш, лабораторна перевірка підтвердила невідповідність партії російської пшениці тендерним вимогам. Так, натурна вага зерна виявилася 74,8 кг на гектолітр при мінімальній тендерній вимозі 76 кг на гектолітр, а також вміст протеїну виявився 12,03% при тендерній вимозі 12,5%.

    Представники Центру оцінки якості зерна Росії вважають, що перевірка була проведена непрофесійно, і очікують від бангладешської сторони відповідних документів, щоб офіційно їх опротестувати.

    У минулому році Бангладеш вже відхилила три партії французької пшениці, також пред'явивши претензії за якістю. Карантинники Бангладеш підвищили пильність після того, як  раніше був виявлений великий обсяг неякісного зерна в поставках (200 тис. тонн) бразильської пшениці.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.