• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий фінансовий продукт - оборотні кошти для впровадження точного землеробства
    Опубликовано: 2016-04-28 13:41:14

    27 квітня, під час конференції «Практики точного землеробства» лізингова компанія представила першу програму фінансування інноваційних рішень в сфері точного землеробства для аграріїв.

    Проблема залучення додаткових коштів для впровадження нових технологій є актуальною сьогодні для агросектору. Більшість компаній і фермерських господарств працюють по-старому. Для оновлення техніки і впровадження нових технологій необхідно «виймати» оборотні кошти, що є однією з причин, що гальмують розвиток цифрових технологій на цьому ринку. У підсумку аграрії недоотримують до 30% прибутку, яку надають, наприклад, розроблена АгроМонітором інтелектуальна система моніторингу поля. Якість і собівартість виробленої продукції вимагає впровадження нових технологій для того, щоб бути конкурентно спроможними на глобальному світовому ринку.

    Сергій Скок, генеральний директор «АгроМонітор»:

    «Ми часто стикаємося з ситуацією, коли дрібним і великим компаніям вигідніше отримати додаткове фінансування для збільшення ефективності роботи».

    Програм фінансування, які б дозволяли отримати кошти для впровадження точних технологій землеробства поки на ринці не було. Тому «ЕСКА Капітал» розробила фінансовий продукт, який дозволяє отримати оборотні кошти для впровадження точних технологій і модернізації сільськогосподарської техніки.

    Для цього необхідно надати належну фермеру техніку для оцінки представнику лізингової компанії. За програмою Оборотні кошти підприємство може отримати гроші на тривалий термін під заставу майна, яке знаходиться на балансі підприємства. Ця програма заснована на принципі зворотного лізингу. При зворотному лізингу власник майна продає його лізингової компанії та одночасно укладає з нею договір лізингу на це ж майно в якості лізингоодержувача.

    Антон Дядюра, генеральний директор лізингової компанії «ЕСКА Капітал»:

    «В результаті проведення операції зворотного лізингу змінюється лише власник майна, а його користувач залишається колишнім, отримавши в своє розпорядження додаткові кошти. Це дозволяє фермеру розширити і оптимізувати свій бізнес, поліпшити фінансові показники, а за рахунок впровадження нових технологій скоротити витрати на виробництво продукції».

    Скориставшись лізинговою програмою Оборотні кошти компанія оперативно отримує необхідні оборотні кошти протягом 3-7 робочих днів.

    Конференція організована АгроМонітор за підтримки компанії Майкрософт Україна та 1991 Інкубатору проектів основі відкритих даних.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.