• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Франція, Італія та Іспанія займають 56% світового ринку вина
    Опубликовано: 2016-04-22 15:30:00

    Продажі вина в світі за 2015 р виросли на 10,6% - до € 28,3 млрд. За обсягом експорту лідером стала Іспанія (24 млн. гектолітрів (гл)), потім слідують Італія (20 млн. гл) і Франція ( 14 млн. гл), пише Le Figaro з посиланням на щорічний звіт міжнародної організації виноградарства і виноробства OIV.

    У грошовому вираженні лідером з експорту стала Франція (€ 8,2 млрд., 29% обсягу ринку), на другому місці - Італія (€ 5,3 млрд.), на третьому - Іспанія (€ 2,6 млрд.).

    Франція, Італія і Іспанія займають 56% обсягу експорту вина (104,3 млн. гл). Найбільш значне зростання експорту за рік зареєстроване у США (26,5% в грошовому вираженні) і Китаї.

    Лідером по споживанню вина третій рік стають США (31 млн. гл). «Зростання споживання, яке в основному забезпечується попитом з боку середніх класів, припало на червоне вино, особливо якщо взяти до уваги його благотворний вплив на здоров'я», - зазначив глава OIV Жан-Марі Оран.

    Сукупна площа виноградників в світі, за підрахунками організації, за рік незначно скоротилася - до 7,53 млн. га, головним чином в Європі (на 7 тис. га). При цьому експерти відзначають збільшення площі земель під виноградники в Китаї. «Китай залишається основним двигуном зростання продажів», - підкреслив Ж.Оран.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.