• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Павленко: розвиток українського АПК передбачає використання іноваційних технологій
    Опубликовано: 2016-04-08 13:30:00

    Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко  виступив на засіданні міністрів сільського господарства країн-членів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), яка проходить в Парижі (Франція), з темою «Нова парадигма політики для сільського господарства і продовольства (необхідність нової політики в галузі сільського господарства, орієнтованої на інновації та інвестиції)», повідомили AgroNews в прес-службі Мінагрополітики в п'ятницю.

    За його словами, останнім часом спостерігаються радикальні зміни сучасної світової архітектури,  викликані об'єктивними процесами глобалізації і технологічного розвитку. Різке підвищення чисельності населення за останнє десятиліття і зростання доходів в країнах з розвинутою економікою викликали збільшення попиту на продукти харчування. Крім того, в результаті стрімкої урбанізації відбувається зменшення сільського населення, частка якого може знизитися з існуючих 46% до 30% до 2050 року.

    «Розвиток таких глобальних процесів вимагає трансформації і адаптації сільськогосподарського сектора на глобальному рівні і на рівні країн, - зазначив Міністр.  - Український аграрний сектор пройшов через трансформацію від реципієнта до донора протягом відносно короткого проміжку часу. В даний час Україна є великим експортером продовольства в світі, займаючи лідируючі позиції на світовому ринку».

    Під час виступу очільник відомства наголосив, що подальший розвиток галузі вимагає застосування нових підходів і методів, заснованих на інноваційних підходах виробничої діяльності і виробництві продуктів з високою часткою доданої вартості. «Такий підхід не може бути застосований без відповідної державної сільськогосподарської політики, яка заснована на партнерстві між урядом, приватним сектором та інвесторами», - додав він.

    Говорячи про Україну, Олексій Павленко повідомив, що стратегічні напрями розвитку сільського господарства в нашій країні визначаються шляхом розробки Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства і сільських територій на період 2015-2020 років. Відповідно до Стратегії, основними пріоритетами визначено: земельну реформу, забезпечення продовольчої безпеки, розвиток агропродовольчих ланцюгів доданої вартості і розвиток сільської місцевості.

    «Реалізація цих планів не представляється можливою без достатнього фінансування, тому одним з найбільш важливих стратегічних напрямів для України є стимулювання притоку інвестицій в сільськогосподарський сектор», -  наголосив Міністр.

    «Сільськогосподарський сектор є одним з найбільш привабливих для європейських інвесторів. В цілому іноземні інвестиції в сектор надходять з більш ніж 60 країн світу. При цьому частка країн ЄС становить близько 80 %. У 2015 році інвестиції в сільське господарство склали близько $ 1 млрд і ми плануємо збільшити цю цифру до $ 2 млрд в 2016 році», - підкреслив він.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.