• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Борис Приходько: Відкривши для себе китайський аграрний ринок ми отримали можливість продавати там українську кукурудзу
    Опубликовано: 2015-09-18 09:39:32

    17 вересня 2015 року в.о. голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Борис Приходько виступив в ефірі телеканалу «24», де поінформував глядачів про два транші китайського кредиту, фінансове становище держкорпорації та співпрацю з правоохоронними органами.

    Керівник ДПЗКУ відмітив, що кредитна лінія (становить 3 млрд доларів США) ділиться на два транші.

    «Перша частина кредиту – це кошти, які ДПЗКУ отримала з метою закупівлі зернових та експорту збіжжя переважно в Китай для нашого партнера, корпорації ССЕС», - зазначив Борис Приходько.

    За словами  в.о. голови правління ДПЗКУ, другий кредитний транш (товарний) має відкритися в майбутньому та працюватиме для імпорту в Україну китайських товарів, які потрібні нашому аграрному сектору, а саме елеваторного обладнання.

    Під час свого виступу менеджер корпорації означив позитивні сторони співпраці з китайськими партнерами.

    «Відкривши для себе китайський аграрний ринок ми, як мінімум, дали можливість продавати там українську кукурудзу. І за рахунок цього фермер, протягом останніх 2-3 років, отримував премію до ціни за кукурудзу - 10-20 доларів США, що становить близько 10-13% її ринкової вартості», - наголосив він.

    Борис Приходько повідомив про проблему дебіторської заборгованості держкорпорації.

    «На сьогодні 132 млн доларів США – це дебіторська заборгованість по експорту зерна через офшорні компанії. Ця проблема тягнеться ще від попереднього керівництва корпорації. Наразі теперішній менеджмент ДПЗКУ дуже активно співпрацює з правоохоронними органами щодо її стягнення», - додав керівник ДПЗКУ.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.