• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні катастрофічно впало виробництво виноградних саджанців
    Опубликовано: 2015-08-11 19:30:00

    В Україні катастрофічно впало виробництво виноградних саджанців. За два останні роки - майже в 5 разів. Про це повідомляє "Інфоіндустрія".

    Попит на садивний матеріал винограду дуже знизився з часу відміни так званого 1,5% збору, — розповіла в коментаріях «Інфоіндустрія» Мулюкіна Ніна Анатоліївна, заступник директора з наукової роботи Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова».

    «Офіційні дані щодо площ закладання виноградних насаджень в Україні у 2013 – 2014 роках становлять 300 та 200 га відповідно. Якщо виноградні розсадники України у 2014 р ще виробляли принаймні 4,5 млн шт. щеплених виноградних саджанців, то у 2015 році їх продукція навряд чи сягне 1 млн шт. Розсадництво України працює переважно на великого товаровиробника, що віддзеркалює одну з проблем українського виноградарства та виноробства: існування нерівних умов для підприємництва та домінування на ринку великих виробників. Сьогодні йдеться про потенційну загрозу втрати галузі виноградарства України в цілому», — свідчить експерт.

    infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.