• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дмитро Шимків: Найприродніша зброя проти корупції – це прозорість
    Опубликовано: 2014-11-12 12:24:24

    Вже у грудні цього року Департамент управління справами Адміністрації Президента планує розпочати тестову експлуатацію електронної системи державних закупівель. Дану ініціативу підтримали також ДП НАЕК «Енергоатом» та КМДА. Про це під час чергового раунду круглого столу щодо запровадження електронних тендерів у систему державних закупівель в Україні розповів заступник Глави АП Дмитро Шимків.

    За його словами, Україні конче необхідні електронні закупівлі, бо вони, в першу чергу, вводять прозорість у процес тендерів.

    «Не секрет, що в Україні є великі зловживання з закупівлями від одного постачальника. Коли ж з’являться електронні майданчики, державні закупівлі відбуватимуться прозоро», - переконаний Д.Шимків.

    Заступник Глави АП підкреслив, приємно бачити українських розробників, які активно долучилися до процесу розробки Системи електронних торгів і врахували юридичні аспекти передачі коду у власність українській державі.

    «Це важливий елемент, який показує, що жоден з розробників не буде вимагати від держави тих чи інших відшкодувань. Це момент благодійництва, патріотизму. Приємно бачити, що у розробників як представників громадянського суспільства є суспільна відповідальність», - наголосив Д.Шимків.

    Нагадуємо, сьогодні під час круглого столу було підписано Меморандум щодо відмови від авторських прав розробників автоматизованої інформаційної системи проведення електронних торгів при здійсненні державних закупівель в Україні на користь ГО «Transparency International Україна» та подальшої передачі Системи українській державі.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.