• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агрохолдинг «Агрейн» «замовили» прибічники екс-президента Януковича
    Опубликовано: 2014-10-16 08:06:22

    Згідно з повідомленням керівництва компанії, посадові особи Генпрокуратури на замовлення групи осіб уже два місяці поспіль чинять тиск на агрохолдинг «Агрейн». Відтак, з 11 серпня до 9 жовтня 2014 року на сільськогосподарських підприємствах компанії проведено більше 50 обшуків, допитано більше 100 працівників, винесено більше 150 ухвал судів в різних регіонах країни. Проведено більше 120 судових засідань, під час яких на суддів чиниться тиск з боку представників прокуратури.
    Внаслідок таких дій станом на 10 жовтня 2014 року робота агрохолдингу майже паралізована. Під загрозою зриву збирання пізніх зернових культур та проведення сівби озимих культур на площі 130 тис. га. Заблоковані виплати орендної плати за землю 52 тисячам пайовиків в 6 областях України. 4 500 працівників можуть залишитися без роботи. Зупинені соціальні програми на території 142 сільських та селищних рад, заблоковано надання допомоги переселенцям з зони АТО та волонтерським організаціям, які передають допомогу на фронт.
    Щоб припинити свавілля, керівництво «Агрейну» направило лист Президенту України Петру Порошенку з проханням «втрутитися в ситуацію та не допустити знищення агрохолдингу представниками криміналітету з клану Януковича та корумпованими ними прокурорами».
    «У той час, коли Україна відстоює свій суверенітет і економічну незалежність, вищі посадові особи Генеральної прокуратури України на замовлення групи осіб, причетних до клану Януковича, намагаються знищити один із найбільших українських агрохолдингів, який виростив в 2014 році більше 600 тис. тонн зернових та олійних культур, збудував 4 елеваторних комплекси потужністю 330 тис. тонн одночасного зберігання зернових, утримує 12,5 тис. голів великої рогатої худоби та 19,5 тис. голів свиней», — йдеться у листі.
    У компанії зазначають, що вони відкриті для громадськості, журналістів та правоохоронних органів і готові надати вичерпну інформацію для перевірки.
    Асоціація свинарів України підтримує агрохолдинг «Агрейн». Її представники глибоко переконані, що рейдерська атака, яку здійснюють корумповані особи — недопустиме свавілля, якому треба якнайшвидше покласти край.

    Аналітичний відділ Асоціації свинарів України

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.