• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Капитализация украинских публичных агрокомпаний за 4 месяца выросла на 190,6 млн дол США
    Опубликовано: 2014-07-27 13:09:48

    Українські аграрні компанії, що представлені на міжнародних фондових біржах, за останні 4 місяці спромоглися збільшити обсяги своєї ринкової капіталізації на 4% або 190,6 млн дол США. Так, станом на 11 березня 2014 року вартість акцій українських аграрних компаній оцінювалась у 4886,8 млн дол США, а станом на 11 липня цього року вона склала вже 5077,5 млн дол США. Найбільші темпи зростання показали такі компанії як «Миронівський Хлібопродукт» (+12,73%), «Індустріальна Молочна Компанія» (+12,32%) та «Кернел» (+9,24%).

    Проте не всі компанії можуть заявити про такі успіхи. Із 15 українських агрокомпаній, які на сьогодні представлені на міжнародних біржах, приріст показали лише 6, акції ж інших показали зниження. Загалом капіталізація українських аграрних компаній не досягла минулорічного рівня, який у липні 2013 року становив 5397,066 млн дол США, що на 319,6 млн дол США більше нинішніх показників.

    «Кризові явища в Україні не оминули великі агропідприємства, завдавши їм збитків, у тому числі й через падіння ринкової капіталізації компаній, проте навіть в таких умовах знайшлися ті, хто зумів значною мірою знівелювати наслідки негативних явищ української економіки. У фокусі уваги аграрних компаній такі питання як пошук нових джерел фінансування, особливості антикризового управління в аграрному секторі та фактори зростання під час кризи. Чудовим майданчиком для їх обговорення є V. Міжнародна конференція «Управління агрокомпаніями: постійна оптимізація витрат», яка відбудеться 18 вересня 2014 року в Фермонт Гранд Готелі Київ», - підсумував координатор мікроекономічних досліджень агенції Agrisurvey Віталій Кордиш.

    Инф. agroua.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.