• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хлібопекарі застерігають від перевезення хліба на великі відстані
    Опубликовано: 2014-07-21 18:14:29

    З приходом циклону, що приніс підвищення температури на території України, зросли ризики щодо зберігання та перевезення продуктів харчування. Зокрема, хлібопекарі звертають увагу на те, що традиційний свіжий хліб не призначений для перевезення на великі відстані. Згідно стандартів, термін придатності пшеничного хліба становить 24 години, житнього — 36 годин, дрібноштучних виробів (булочки) — 16 годин. Подовжує цей строк для хліба упаковка, але навіть у ній продукт вимагає правильного температурного режиму — хліб не повинен зберігатись чи перевозитись при температурі понад 28 градусів за Цельсієм.


    Валентин Мельниченко, головний технолог з інновацій ПАТ «Концерн Хлібпром»: «Свіжий хліб завжди споживався там, де був виготовлений. Адже він – живий продукт, якому притаманні мікробіологічні процеси. При виході з печі поверхня хліба практично стерильна. Проте, при зберіганні за високої вологості за температури +25-30 градусів відбувається прискорене псування натуральної продукції. Тому навіть при купівлі в магазині, варто звертати увагу на те, який температурний режим в них підтримується».


    Для споживання вдома у спекотну пору фахівці радять не набирати будь-якого хліба про запас, а лише з розрахунку на один день.


    Валентин Мельниченко: «Якщо ви зберігаєте хліб у холодильнику, то врахуйте, що за температури нижче 6 градусів термін придатності продукту вийде швидше, хліб може почати кришитися, бо втрачає вологість.


    Що ж стосується зберігання хліба в дерев’яній хлібниці, то зверніть увагу на те, що вона має властивість втримувати спори плісняви. Тому влітку хоча б один раз на три дні промивайте її 9% розчином оцту. Але основне – візьміть собі за правило купувати хліб щодня».

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.