• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Біржові ціни на кукурудзу, сою та соєвий шрот зросли, а на пшеницю знизились
    Опубликовано: 2013-12-06 21:30:00

    В середу біржова вартість соєвого ф’ючерсу на Чиказькій товарній біржі частково відіграла своє попереднє просідання. Так, за підсумками торгової сесії, в ході якої рух був обопільний, ціна на сою зросла на 0,74%. Зазначимо, що FCStone підвищила обсяг виробництва в Бразилії до 89,3 млн. тонн, що відповідає очікуванням торгівлі на відміну від оцінки USDA на рівні 88 млн. тонн. Аргентинське виробництво оцінюється трейдерами в діапазоні 54-56 млн. тонн, в той час як оцінка Міністерства сільського господарства США є лише 53,5 млн. тонн, відповідно. Також торгівля вважає, що обсяг закупівель сої Китаєм є вище за оприлюднені показники. Оцінка обсягів виробництва сої в Південній Америці годує ведмежі настрої ринку.

    Ринок кукурудзи зберіг зростаючий тренд, показавши в середу приріст ціни на рівні 0,81% через відсутність продаж з боку американських товаровиробників на тлі низької ціни. Китай відмовляється від партій ТМО кукурудзи з США, зокрема цього місяця було відхилено 120,6 тис. тонн, проти 60 тис. тонн минулого місяця. Натомість Україна заявила про завершення збирання цьогорічного врожаю зерна, який склав за офіційною інформацією 62,8 млн. тонн проти торішніх 46,2 млн. тонн, відповідно. Більше половини цього врожаю становить саме кукурудза.

    FCStone підвищила прогноз виробництва кукурудзи в Бразилії до 71,9 млн. тонн, що є вищим за оцінку USDA на рівні 70 млн. тонн, відповідно.

    На ринку пшениці була відмічена корекція, яка спрямувала ціни вниз. Так, вартість грудневого ф’ючерсу на м’яку пшеницю SRW в Чикаго знизилась на 0,98%, а на тверду пшеницю HRW в Канзас-Сіті на торгівельному майданчику KCBOT на 0,34%, відповідно. Основною причиною ведмежих настроїв стало повідомлення з Канади. Так, статистичний орган цієї країни оцінив обсяг власного виробництва на рівні 37,5 млн. тонн, що на 10% вище за попередній рекорд виробництва.

    Ціна на соєвий шрот припинила своє просідання і зросла в середу на 0,4%. Зазначимо, що поведінка соєвих продуктів була аналогічна до трендів на ринку соєвих бобів.

    Біржові торги на СВОТ за 04.12.2013 (до 03.12.2013):

    · Кукурудза, грудень (СВОТ) – $167,48 (+$1,349).

    · SRW, грудень (м’яка пшениця, СВОТ) – $237,80 (-$2,35).

    · HRW, грудень (тверда пшениця, 11,5%, КСВОТ) – $260,58 (+$0,88).

    · BSW грудень (чорноморська пшениця, 11,5%, СВОТ) – $ 303,90 ($0,00).

    · Соя, січень (СВОТ) – $ 488,46 (+$3,60).

    · Соєвий шрот, грудень (СВОТ) – $493,73 (+$1,98).

    В країнах ЄС настрої змінились, і ціни на олійних ринках пішли вгору. Так, соняшникова олія в Роттердамі на умовах FOB з відвантаженням з січня по березень наступного року відіграли своє попереднє просідання і подорожчали до $990 за тонну, а спотові контракти з відвантаженням у грудні поточного року додали в ціні 5 євро на тонні і зросли в підсумку до $995 за тонну.

    На ринку ріпакової олії відновились спотові контракти. Так партії з відвантаженням у грудні поточного року та сінні наступного вартували з розрахунку €757 за тонну. Ціна на поставки ріпакової олії в лютому-квітні наступного року зросла на 6 євро на тонні до €756 за тонну.

    В українських портах ціна на соняшникову олію на умовах FOB залишалась стабільною.

    P.S. Всі ціни по торгах на Чикаго (СВОТ) і Канзас-Сіті (КСВОТ) перераховуються в USD за метричні тонни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.