• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна може отримати від Китаю гроші на зрошення
    Опубликовано: 2013-12-01 10:30:00

    До кінця поточного року Україна поставить в Китай 2 мільйони тонн кукурудзи. Станом же на сьогодні в Піднебесну вже експортовані 1,4 мільйони тонн зерна. Також сторони зараз визначають, як оптимально використовувати 1,5 мільярда доларів, на які мали закупити китайські товари. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк в інтерв'ю виданню «Капітал».

    «Перша частина в обсязі 2 мільйони тонн має бути поставлена ​​до 1 січня 2014 року. Експортовано вже 1,4 мільйона тонн. Що стосується другої частини кредитної угоди, я не очікував, що вона буде такою складною: вибирати продукцію, яка принесла б користь, виявилося непросто», - повідомив Міністр.

    Крім того, Микола Присяжнюк зазначив, що першу частину кредиту Україна використовує для реконструкції лінійних і припортових елеваторів, будівництва державного річкового флоту і розвитку логістики.

    Також, за словами міністра, українська сторона може залучити в Китаї до 3 мільярдів доларів для меліоративних проектів.

    «Ми плануємо відновити зрошення в південних регіонах. Зрошення 2 мільйонів гектарів ріллі дозволить збільшити врожайність на 6 тонн з гектара, тобто ми отримаємо додатково 12 мільйонів тонн зерна», - резюмував голова відомства.

    При цьому Україна розглядає пропозиції про проведення зрошення не тільки від Китаю, але і від Саудівської Аравії і Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.