• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Какие условия Украина выторговывает у ЕС
    Опубликовано: 2013-11-28 07:03:06

    Президент хоче зняття обмеження на експорт вугілля і сталі

    Президент України Віктор Янукович готовий підписати на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі стратегічну для держави Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, якщо Брюссель виконає низку вимог.

    Про це iPress.ua повідомило поінформоване джерело, близьке до Адміністрації Президента України.
    "Янукович висунув Європі умови - €10 млрд стабілізаційного кредиту і зняття обмежень на експорт у ЄС продукції гірничо-металургійного комплексу", - розповів співрозмовник iPress.ua.

    Як відомо, основними вітчизняними експортерами металургійної продукції є компанії Рината Ахметова.
    Як повідомляв iPress.ua, сьогодні, 25 листопада, президент Ради Євросоюзу Герман ван Ромпей спільно із президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу виступили із спільною заявою, в якій констатували, що пропозиція ЄС про підписання Угоди про асоціацію залишається чинною.

    22 листопада Президент України наголосив, що Київ не може підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом через високий рівень економічного тиску і шантажу, який здійснює Кремль.
     
    Кабінет міністрів розпорядився призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами - членами.

    10 грудня минулого року Рада міністрів закордонних справ ЄС ухвалила висновки, у яких заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною.

    Україна та Європейський Союз планували підписати Угоду про асоціацію 28-29 листопада на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.