• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заробіток на селі
    Опубликовано: 2013-11-27 15:47:53

    А чи можна взагалі щось заробити ?

    Чи це тільки марна трата сил і часу , більш-менш хороших грошей на маленькій ділянці землі заробити неможливо ?

    А це дивлячись що вирощувати, і головне, як вирощувати

    Припустимо, у вас є ділянка землі в 10 соток, і ви хотіли б зайнятися вирощуванням такої сільгоспкультури, яка дала б максимальний прибуток. Але як визначити цю найвигіднішу культуру? Деякі люди при виборі покладаються на інтуїцію, хтось  діє методом проб і помилок, а дехто взагалі покладається на авось. Але мало хто замислюється про те, що все можна прорахувати. Адже в будь-якому довіднику з вирощування тієї чи іншої сільгоспкультури є дані про вихід продукції з одиниці площі.

    Якщо на всіх десяти сотках посадити, припустимо, картоплю, то при врожаї 200-300 кг з сотки вихід товарної картоплі з десяти соток буде 2-3 тонни. Множимо на 3 грн (середня ціна картоплі цього року), отримуємо 6-9 тисяч гривень ($ 750-1125 ). Як сказав один персонаж з мультфільму: " Малувато буде".

    Або візьмемо, наприклад, полуницю, адже багато її вирощують на своїх дачах в основному для особистого споживання. Приблизний вихід продукції з сотки - 150 - 200кг . Множимо на 10 соток - отримуємо 1500 - 2000кг . Множимо на 25гр (ціна полуниці в цьому році) - отримуємо 37,5-50 тисяч гривень з десяти соток ( $ 4.688-6.250 ). Вже непогано, як для бізнесу на селі. Але ж можна ще додатково заробити і на продажу саджанців цієї самої полуниці. А чи можна заробити ще більше? Давайте подумаємо.

    Якщо ми можемо заробити таку суму на полуниці одноразового плодоношення, то на полуниці, що дає два, а то й три врожаї на рік, можна, мабуть, заробити ще більше. Але й на розсаді цієї полуниці можна заробити більше. Адже вартість саджанця полуниці багаторазового плодоношення в два, а то і в три рази вище вартості саджанця звичайної . Особисто я вирощую в основному полуницю ремонтантну (що дає два, а то й три врожаї на рік), а також полуницю нейтрального світлового дня (плодоносить безперервно), так як це більш вигідно. Давайте порахуємо.

    Урожай ягід полуниці рахувати не будемо, ми його вже прорахували . Порахуємо, який дохід можна отримати від реалізації саджанців цієї полуниці. Основну частину саджанців я вирощую в поліетиленових пакетах із закритою кореневою системою. Це дозволяє мені реалізовувати її весь теплий сезон : весна -літо- осінь прямо з ягодами, приживлюваність 100 % , отпада ніколи не буває, продається така полуниця чудово, конкуренції ніякої. Реалізується завжди вся до останнього саджанця, скільки б не виростив .

    А тепер трохи арифметики. На одному квадратному метрі поміщається приблизно 60 саджанців суниці в пакетах. На одній сотці з урахуванням доріжок і проходів приблизно 4-4,5 тис. кущиків полуниці. Нехай ціна такого саджанця буде 5грн. Тоді дохід з однієї сотки складе 20-22,5 тисяч гривень. І це тільки з однієї сотки. А з десяти соток відповідно 200-225 тисяч гривень ($ 25.000-28.125 ). Це вже зовсім непогано.

     

    Ще є питання чи можна заробити гроші в селі – інші цікаві ідеї можна знайти на ресурсі - http://ideya-biznesa.pp.ua/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.