• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Не получив финансовой компенсации от ЕС, Украина может оказаться в яме, - эксперт
    Опубликовано: 2013-11-22 07:23:12

    Враховуючи ті проблеми, які на Україну звалилися в останні тижні, вона була вправі очікувати фінансової допомоги з боку Європейського союзу.

    Про це заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології, політолог Михайло Погребинський.
    "Я очікував такого рішення від уряду. Враховуючи ті проблеми, які на нас звалилися в останні тижні, ми вправі очікувати фінансової допомоги з боку Європейського союзу, - зазначив політолог. - Вихід міг би бути таким: США, МВФ, Єврокомісія приймають рішення про допомогу Україні. Виділяють близько €30 млрд на компенсацію втрат від асоціації з ЄС, обіцяють стабільні замовлення на українські літаки і т.д". У той же час, на думку експерта, пауза в євроінтеграції могла бути викликана якимись обіцянками з боку Росії. "Інший варіант такого рішення може бути пов'язаний з переговорами Януковича і Путіна.

    Не отримавши допомоги від ЄС, ми ймовірно отримали обіцянки з боку Москви допомогти нам вийти зі складної ситуації. Тому і пауза", - додав він.

    Погребинський констатує, що Україні необхідно зробити паузу, щоб зрозуміти всі плюси і мінуси від асоційованого членства в ЄС.
    "Нам необхідний час для того, щоб зрозуміти, як переформатувати домовленості, щоб потім не опинитися в ямі", - підсумував директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології.

    Нагадаємо, сьогодні уряд України прийняв розпорядження "Про зупинення процесу підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС".

    У документі сказано, що буде потрібно додатковий час для аналізу економічних наслідків такого кроку, а також створення ЗВТ з ЄС та його наслідків.

    Документ також передбачає запропонувати РФ і ЄС створити тристоронню комісію для відпрацювання комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямів торговельно-економічних відносин.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.