• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сможет ли украинский агросектор постоянно показывать высокий рост
    Опубликовано: 2013-11-08 07:43:47

    Виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-вересні 2013 року збільшилося лише на 3% в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року, вказує на уповільнення темпів зростання чи не в єдиній галузі української економіки реального сектора, що до цього демонструвала приріст.
     
    Разом з тим, Україна в 2013 році скоротить експорт продукції агропромислового комплексу на 10,6 % - до $ 16 млрд, вважає начальник відділу АПК ДП Держзовнішінформ Олександр Одосій.
     
    "За нашими прогнозами, до кінця поточного року Україна зможе експортувати товарів 1-24 груп УКТ ЗЕД - це продовольчі та сільгосптовари - на суму близько $ 16 млрд. Це звичайно менше , ніж минулого року", - сказав він.
     
    За його словами, такий показник є непоганим для України, і скорочення пов'язане з тим, що в 2012 році спостерігалися високі темпи експорту продукції, а також більш високі ціни на окремі групи товарів. Згідно презентації, представленої на прес -конференції, в 2012 році Україна експортувала продукцію АПК на $ 17,9 млрд.
     
    "Імпорт зросте до $ 7,7 млрд, це на $ 200 млн більше, ніж торік", - підкреслив А.Одосій. Він пояснив такий показник зростанням цін на імпортну продукцію .
     
    На думку експерта , після підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС зросте експорт продуктів з високою доданою вартістю , оскільки очікується приріст іноземних інвестицій в аграрний сектор.
     
    А.Одосій зазначив , що , незважаючи на невисокі квоти за окремими видами продукції для експорту в ЄС, для України це все одно шанс збільшити валютні надходження. Після підписання ЗТС з ЄС конкуренція на внутрішньому ринку посилиться огляду на появу на ринку європейських товарів, однак це послужить стимулом підвищувати якість української продукції.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.