• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Доллары увезут за границу
    Опубликовано: 2013-09-03 00:12:39

    Країні доведеться збільшити витрати на російський газ.
    Відтік валюти з України , який спостерігається в останні два місяці , істотно прискориться , незважаючи на те що липнева статистика свідчить про поліпшення ситуації з платіжним балансом.
     
    Його дефіцит виросте вже за підсумками серпня , підкреслює "Комерсант- Україна " . " У серпні уряд і Нацбанк провели виплати перед МВФ (на $ 930 млн ) , залучаючи для них кошти лише на внутрішньому ринку. Зовнішня кон'юнктура для українських експортерів не покращилася , а крім того , торговий конфлікт з Росією також вплинув на загальний обсяг українського експорту в серпні " , - нагадав фінансист Креді Агріколь Банку Олександр Печеріцин.

    Ситуацію посилить необхідність збільшити закупівлі дорогого російського газу. За перші півроку в країну було імпортовано менше 10 млрд кубометрів газу з Росії при плані в 26 млрд кубометрів.

    Печеріцин попереджає , що така ситуація створить додатковий тиск на золотовалютні резерви НБУ , які з початку року і так вже знизилися більш ніж на 7 % - до $ 22,7 млрд.

    Нагадаємо, протягом перших п'яти місяців платіжний баланс був позитивним. Найбільший профіцит був зафіксований у лютому , коли він склав $ 1,3 млрд. Однак у червні він пішов у мінус відразу на $ 1,1 млрд, у липні дефіцит скоротився до $ 0,3 млрд.

    Платіжний баланс відображає співвідношення між сумою грошових надходжень , отриманих країною з-за кордону , і сумою здійснених нею платежів за кордон. Він складається з двох рахунків - поточного і фінансового . Якщо перший відображає в основному рух товарів і послуг , то другий показує рух інвестицій і капіталів .

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.