• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украина является лидером по производству меда на душу населения
    Опубликовано: 2013-08-08 17:21:28
    Україна є першою в світі з виробництва меду на душу населення з показником 1,5 кг. Про це повідомили в агенції AgriEvent, передає "Український клуб аграрного бізнесу".

    За даними агенції, Україна є в трійці світових лідерів із виробництва меду, а найближчим конкурентом України з виробництва меду серед країн ЄС є Іспанія, яка в світовому рейтингу поступається Україні 11 позиціями.

    "Випереджаючи країни Європи за обсягами виробництва меду в декілька разів, Україна є одночасно першою в світі з виробництва меду на душу населення серед основних виробників із показником 1,5 кг", – заявив директор AgriEvent Анатолій Циркун.

    За його словами, позитивною є тенденція до постійного збільшення обсягів експорту меду з України, який протягом останніх трьох років зріс майже вдвічі з близько 7 до 13 тис. тонн відповідно.

    "2013 рік в даному відношенні очікується не менш продуктивним – за результатами І півріччя було експортовано 7,9 тис. тонн, а загалом очікується, що експорт за підсумками року становитиме близько 20 тис. тонн", – зазначив Циркун.

    За даними експерта, в 2012 році виробництво меду в Україні становило 70,3 тис. тонн, що на 40% більше аналогічного показника в 2000 році.

    "Якщо розглядати регіональний розріз, то найбільшими виробниками меду в 2012 році стали Донецька, Миколаївська та Житомирська області", – підсумував Циркун.

    Тиждень.ua agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.