• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Закарпатті створено нові об'єкти природно-заповідного фонду
    Опубликовано: 2013-01-14 10:00:47

    Закарпаття посідає п’яте місце в Україні за відсотком (13,9%) заповідності, зазначалося на засіданні Координаційної ради з виконання положень Карпатської конвенції.
    У частині розвитку природно-заповідної справи та екомережі за сприяння облдержадміністрації у 2012 році в регіоні створено нові об'єкти природно-заповідного фонду місцевого значення: ландшафтний заказник «Остра» площею 20 га на території Кам’яницької сільської ради Ужгородського району та лісовий заказник «Привододільний» площею 722 га на території Воловецького району у лісфонді ДП «Воловецьке ЛГ».
    Протягом 2012 року адміністрації національних природних парків «Синевир» та «Ужанський» підготували матеріали з розширення власних територій. Мінприроди України погодило розширення території Ужанського НПП на площу 12,5 тис. га з вилученням площі від землекористувачів.
    На засіданні Координаційної ради, зокрема, наголошувалося, що Ужанський національний природний парк створено у 1999 році загальною площею близько 39,2 тис га, з яких 14,9 тис. га надані йому в постійне користування. Парк розташований у Великоберезнянському районі, межує з Польщею, Словаччиною і є частиною першого і найбільшого тристороннього європейського гірського резервату біосфери «Східні Карпати», який охоплює шість сусідніх охоронних об’єктів територій у Польщі, Словаччині та Україні. Майже 73 відсотки площі резервату віднесено до одного з найважливіших ключових елементів мережі «Натура 2000» у Європейському Союзі. Розширення парку передбачено провести за рахунок площ, що вже входять до складу парку без вилучення від землекористувачів.
    Члени Координаційної ради схвалили таке клопотання Ужанського НПП і прийняли низку рішень, які реалізовуватимуться упродовж цього року.

     

    Источник dazru

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.