• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії отримали сходи озимих на 96% засіяних площ
    Опубликовано: 2013-01-10 15:01:49

    У більшості областей озимі культури перебувають у доброму та задовільному стані. Загалом у цьому році ситуація щодо сходів озимих культур є кращою, ніж торік. Про це на брифінгу під час засідання Уряду повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк
    «Поточна ситуація на озимому полі є кращою, ніж торік, і в переважній більшості областей на сьогодні не викликає особливої тривоги. Сходи озимих отримані на 7,8 мільйона гектарів, або на 96% площ», − зазначив Міністр.

     
    Так, за словами очільника відомства, у доброму та задовільному стані перебувають 7,1 мільйона гектарів, або 92% площ, а у слабкому та зрідженому – 0,7 мільйона гектарів, або 8%. Тільки в АР Крим та Луганській області озимі зернові культури зійшли лише на 61-73% площ, що викликано відсутністю опадів у період посіву та осінньої вегетації.

     
    Міністр також додав, що погодні умови січня-лютого та березня можуть дати додаткові виклики. «Ми це розуміємо. Ми формуємо резерви та готуємося до додаткового пересіву тих площ, які можуть постраждати» - додав Микола Присяжнюк.

     

    Источник minagro

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.