• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Органи земельних ресурсів проінвентаризували 162,8 тис. земельних ділянок площею 827 тис. га
    Опубликовано: 2012-12-01 10:15:45

    Органи земельних ресурсів проінвентаризували 162,8 тис. земельних ділянок площею 827 тис. га

     

    На сьогодні органи земельних ресурсів проінвентаризували 162,8 тис. земельних ділянок площею 827,1 тис. гектарів. З них до Державного земельного кадастру внесено 40,6 тис. земельних ділянок, площа яких сягає 325,8 тис. га, що становить 25% від наділів, де завершено роботи з інвентаризації. Загалом для забезпечення виконання цих робіт землевпорядники розробили 13,1 тис. комплектів документації із землеустрою.
    За останнє півріччя фахівці землевпорядної служби розробили 243 технічних документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель, проінвентаризували 294 земельних ділянки площею 2 312,21 гектара. З них до Державного земельного кадастру внесли 257 земельних ділянок площею 1 618,56 га, що становить 87% від їх загальної кількості.
    З початку 2012 року органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування прийняли 727 рішень щодо виділення коштів на проведення робіт з інвентаризації земель, у тому числі за тиждень, що минув, прийнято 6 рішень щодо проведення інвентаризації земель на території Миколаївської, Полтавської та Херсонської областей.
    Загалом цього року укладено 54 438 договорів на виконання робіт з інвентаризації земель, у тому числі за останній тиждень – 1722 договори, що становить 3% від загальної кількості.
    За рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел профінансовано виконання робіт із землеустрою щодо інвентаризації земель в сумі 106,8 млн. грн., або 25% від запланованого обсягу фінансування. Зокрема, протягом тижня виділено 4,7 млн. грн., з яких 0,2 млн. грн. – кошти місцевих бюджетів; 4,5 тис. грн. – кошти інших джерел, що становить 4% від загального обсягу асигнувань.
    За рахунок вказаних коштів з початку року виконано роботи з інвентаризації земель на площі 327,2 тис. га, що становить 13% від запланованого обсягу виконання робіт, у тому числі за тиждень, що минув, проінвентаризовано 6,7 тис. га, що становить 2% від загальної площі.
    Для проведення аналізу документації із землеустрою щодо інвентаризації земель, та підготовки пропозицій щодо порядку внесення на її підставі відомостей до Державного земельного кадастру створено робочі групи у центральному апараті земельного відомства та на регіональному рівні, до складу яких увійшли представники відповідних підрозділів землеустрою, кадастру та ДП “Центр ДЗК”.
    «Ми маємо посилити контроль за якістю та термінами виконання робіт з  інвентаризації земель та забезпечити вчасне внесення цих даних до Державного земельного кадастру, який має ефективно працювати з першого дня нового року на громадянина, фермера, власника паю та товаровиробника сільгосппродукції, тобто на благо нашої держави», – наголосив під час наради Голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко.

     

    Источник kmu

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.