• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переведено в електронний вигляд понад 16 млн. державних актів на землю
    Опубликовано: 2012-12-10 15:25:52

    Переведено в електронний вигляд понад 16 млн. державних актів на землю

    Протягом листопада органи земельних ресурсів України видали громадянам 28 897 державних актів на землю, зареєстрували 37 251 договір оренди земельних наділів. Практично ліквідували заборгованість з видачі державних актів на землю територіальні органи земельних ресурсів в Рівненській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій областях. Однак не належному рівні реєстрація правовстановлюючих документів на землю у Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Львівській, Сумській, Харківській областях.
    Загалом з початку року державні реєстратори видали громадянам 849 007 держактів на право власності на земельні ділянки, зареєстрували 922 776 договорів оренди. Крім того, землевпорядники видали юридичним особам 5 427 державних актів на землю та зареєстрували 11 177 відповідних документів на право постійного користування наділом.
    «Ми інтенсивно трудимося над вдосконаленням автоматизованої кадастрово-реєстраційної системи. Так, з початку червня кількість заяв, які щоденно заносяться до Перехідної реєстраційної системи (ПРС), збільшилась більш як вдвічі: з 62,2 тис. – до 128,8 тисячі. Введення прозорих механізмів реєстрації земельних ділянок та видачі державних актів, спрощення та скорочення всіх процедур, запровадження комфортного обслуговування громадян – це першочергові завдання, над виконанням яких нам усім потрібно наполегливо та самовіддано працювати», – наголосив під час наради Голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко.
    Також злагоджено йде робота щодо наповнення національної кадастрової системи. Фахівці органів земельних ресурсів та ДП «Центр ДЗК» щодня сканують понад сто тисяч державних актів на землю. На сьогодні відскановано 16 286 991 держакт, або 96,9 відсотка від їх загальної кількості. Крім того, в електронний вигляд переведено 4 016 763 правовстановлюючих документи на землю та створено відповідний реєстр. До виконання цих робіт залучено близько 1 600 спеціалістів, сучасну техніку та обладнання, що гарантує створення національної кадастрової системи і її функціонування на рівні кращих світових стандартів.


    Источник kmu

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.