• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна поступово стає пустелею
    Опубликовано: 2011-06-16 17:17:09

    16 червня 2011, Київ. – 17 червня у світі відзначають День боротьби з опустелюванням та посухою – проблемами, що є надзвичайно актуальними для України, зокрема, у східних областях. У всій степовій зоні України відбувається вітрова ерозія: вітри зносять висохлий родючий шар ґрунту та спричиняють пилові бурі. На місці вивітреного чорнозему лишаються пісок та гола порода, і невдовзі українські степи можуть перетворитися на українські пустелі.

    “Однією з причин вітрових ерозій та опустелювання степів є занедбані полезахисні насадження. Часто лісосмуги стають місцями самовільного скидання сміття, рубок, потерпають від випалювання стерні на прилеглих полях та умисного вирубування дерев”, - пояснює заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

    Причина такої занедбаності полезахисних лісосмуг – відсутність спеціальної державної служби, яка би опікувалася їхнім станом. У травні 2011 екологи Національного екологічного центру України та працівники Кафедри лісової меліорації та оптимізації лісоаграрних ландшафтів Національного університету біоресурсів і природокористування України надіслали листа у кілька міністерств та відомств з вимогою призначити певну державну службу відповідальною за стан полезахисних лісонасаджень та негайно виправити ситуацію із їхнім нищенням. (necu/zberegty-lisosmugy/)

    День боротьби з опустелюванням був проголошений Генеральною Асамблеєю у 1995 році у зв’язку з прийняттям Конвенції ООН по боротьбі з опустелюванням 1994 року. Щоб привернути увагу громадськості до цієї проблеми, державам пропонувалося присвячувати Всесвітній день підвищенню інформованості про необхідність міжнародної співпраці в боротьбі з опустелюванням та про хід втілення Конвенції.

    За додатковою інформацією звертайтеся, будь-а, до:
    Василюк Олексій
    Заступник голови Національного екологічного центру України,
    097 1000 473
    vasyliukgmail

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.