• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «УДАР Віталія Кличка»: країні потрібна коаліція «За реформи місцевого самоврядування»
    Опубликовано: 2010-12-08 09:56:01

    Заява партії «УДАР Віталія Кличка»

    Після місцевих виборів в Україні остаточно сформовано систему влади. Тому найважливіше питання сьогодні – проведення реальних реформ. Але всі розуміють: до їх реалізації має бути залучене усе суспільство. Лише тоді країна відчує зміни на краще.

    Партія «УДАР» переконана – реформи мають розпочатися на місцях. Це – одна з головних умов розвитку України, як європейської держави. І без реформ місцевого самоврядування не будуть вирішені найболючіші проблеми українців.

    Досвід європейських країн показує – місцеві громади повинні отримати більше повноважень та ресурсів, що дасть змогу наблизити політику до реальних потреб людей. А жодна  адміністративна вертикаль, побудована з центру, не вирішить їхніх проблем. Навіть більше – без сильного місцевого самоврядування демократія в Україні ніколи не буде стійкою та ефективною.

    Це чудово розуміє кожен із депутатів від політичної партії «УДАР». Ми робимо перші кроки до впровадження змін на місцях, але для того, щоб ці зміни були дієвими, потрібна консолідація усього суспільства.

    Тому сьогодні, у День місцевого самоврядування, партія «УДАР» закликає усіх, хто розділяє викладені вище принципи, об'єднатися в громадську коаліцію «За реформи місцевого самоврядування». Саме реформи мають бути головним пріоритетом для політичних сил, представлених у місцевих органах влади.

    Мета цієї коаліції – сформувати та впровадити в життя таку модель місцевого самоврядування, яка найкраще підійде для України. Усі разом ми повинні розробити необхідні зміни та закріпити їх у Конституції України та в Законі «Про місцеве самоврядування».

    Коаліція є відкритою для громадських організацій, експертів та активних громадян. Вважаємо, що її створення знаходиться поза межами політичних протиріч та протистоянь, відповідає інтересам усіх громадян України, а також допомагає розвитку регіонів і консолідує політичні сили в державі.

    Для того, щоб усі численні проекти реформ не лишились на папері, ми неодмінно повинні відійти від політичних протистоянь та об’єднати наші зусилля. Адже саме цього чекають від нас громадяни.

    Віталій Кличко,
    лідер партії «УДАР»

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.