• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи погодить Тимошенко знищення лісу на Бориспільській трасі?
    Опубликовано: 2005-07-07 10:49:02
    Вчора на прес-конференції в УНІАН представники Партії Зелених України повідомили, що, за їх інформацією, буквально днями Кабінет Міністрів України має розглянути та ухвалити постанову, що дозволить знищити 70 гектарів лісу в районі Харківської площі столиці, на початку автомагістралі Київ - Бориспіль. Усі погодження на вилучення цієї земельної ділянки вже дала Київська міська державна адміністрація.

    У разі ухвалення урядової постанови, землі, що належать Державному лісовому фонду, будуть передані міжнародній групі компаній ІКЕА для будівництва гігантського торгівельного комплексу. Ця транснаціональна корпорація працює у 43 країнах світу, її товарообіг у 2003 році склав 11,3 мільярдів євро.

    Коли такий інвестор приходить в Україну, його вітають. Проте, на думку Зелених, міська влада, дбаючи про екологічні інтереси міста та киян, повинна була би знайти альтернативні території для використання, не знищуючи цілий ліс (до речі, спеціалісти відносять зазначений ліс як ліс першої категорії, тобто високопродуктивну штучну посадку).

    Лобісти проекту кажуть, що він передбачає компенсацію Дарницькому лісопарковому господарству у вигляді 105 гектарів землі за рахунок Міністерства оборони України. Де знаходяться ці гектари землі - невідомо, вказується лише на те, що тільки 20 із зазначених 105 га мають бути вкриті лісом. Однак, справа не в компенсації, а в тому, що ліс треба зберегти, адже він є запорукою чистого повітря в місті.

    Партія Зелених України підготувала та направила офіційний запит до голови Київської міської державної адміністрації Олександра Омельченка з вимогою надати роз'яснення щодо цієї ситуації, а також всю наявну інформацію з цього приводу. Зелені звернулись з офіційними листами до:

    - Генерального прокурора України Святослава Піскуна з проханням розібратися в ситуації; - до міністра з питань охорони навколишнього середовища України Павла Ігнатенка з вимогою не погоджувати зазначену постанову;

    - до прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з проханням не виносити постанову про вилучення зазначеної земельної ділянки.

    Источник Derevo agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.