• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Слов'янську розпочав роботу Всеукраїнський симпозіум художньої кераміки «Україна соборна»
    Опубликовано: 2005-06-25 18:21:45
    В керамічному центрі України – місті Слов'янську Донецької області розпочав роботу Всеукраїнський симпозіум художньої кераміки «Україна соборна». В симпозіумі беруть участь художники-керамісти різних регіонів, художніх шкіл і напрямків пластичного мистецтва України, які розпочали виконання творчих робіт для представлення їх на конкурсі симпозіуму. Симпозіум художньої кераміки «Україна соборна» проводять провідна українська глинодобувна та глинопереробна компанія ЗАТ «А/Т Глини Донбасу», громадська організація «Об'єднання кераміків Слов'янська» за підтримки Міністерства культури і мистецтв України, Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Мистецький проект спрямований на розвиток кераміки сучасної України, створення умов для творчості художників, сприяння застосуванню високоякісних українських глин у виконанні керамічних творів.

    Серед учасників цьогорічного симпозіуму – художники-керамісти, які своєю творчістю вже зробили вагомий внесок у скарбницю сучасного українського мистецтва. Це неодноразовий учасник керамічних ів в Україні та за кордоном Володимир Хижинський, відомі віртуозні майстри гончарного круга Сергій Козак та Юрій Нікітенко, представники відомої в світі школи львівської художньої кераміки Леся і Олександр Росі, Ганна Друль, Ігор Береза, Тетяна Потапенко, незрівнянні майстри сюжетної кераміки Марко Галенко, Ірина Норець та Лариса Антонова. Особливістю симпозіуму є робота поряд з іменитими майстрами кращих студентів художніх спеціальностей вищих навчальних закладів Львова, Донецька та Одеси.

    Учасникам симпозіуму надані сировина, матеріали та інструменти для здійснення повної технологічної процедури створення керамічного твору, а також можливість експериментувати з новими керамічними масами та матеріалами провідних українських і зарубіжних виробників. Робота художників керамістів триватиме до 3 липня, коли відбудеться виставка творчих робіт. Переможців обиратиме журі у складі доктора мистецтвознавства, проректора Львівської національної академії мистецтв Ореста Голубця, кандидатів мистецтвознавства Івана Труша, Василя Отковича, Олексія Роготченка та Ростислава Шмагала, провідних мистецтвознавців та арт-критиків України. agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.