• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Політреформа набуде чинності раніше, ніж очікувалося?
    Опубликовано: 2005-09-14 11:53:00

    В.о. міністра юстиції Роман Зварич вважає, що конституційна реформа може набутити чинності раніше 1 січня 2006 року.

    Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", опублікованому в середу.

    За словами Зварича, "усе буде залежати від депутатів".

    Зокрема в.о. міністра юстиції додав: "Якщо ми говоримо про вдосконалення системи керування, визначеною діючою Конституцією, то президент чітко усвідомлює необхідність цих змін, зокрема посилення всіх інститутів влади й створення більш збалансованого механізму стримування і противаг".

    У той же час Зварич висловив свою особисту думку, що "якщо мова йде про конкретний закон 4180, і ви мене запитали, чи вирішує він названі завдання, то моя відповідь була б однозначно "ні".

    "Якщо говорити про закон N3207, то в ньому ми бачимо багато тривожного, і ці побоювання ми викладемо президентові України, але ні в якому разі ми не будемо йому нічого нав'язувати", - відзначив в.о. міністра.
    Закон про зміни до Конституції передбачає перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, формування уряду коаліцією депутатських фракцій і продовження строку повноважень парламенту з 4 до 5 років.
    Закон набуває чинності з 1 вересня 2005 року у випадку, якщо до цього часу будуть прийняті зміни до Конституції, що стосуються реформування системи місцевого самоврядування.
    У вівторок 13 вересня Конституційний суд визнав конституційним законопроект про внесення змін до Конституції N3207-1.

    www2.pravda/news/2005/9/14/33388.htm

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.