• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кириленко: "Наша Україна , БЮТ, Українська народна партія, Народний Рух України, Партія "Реформи і Порядок"- мають бути разом"
    Опубликовано: 2005-09-15 12:13:00
    Зустріч журналістів "Дня" з міністром праці та соціальної політики відбулася напередодні відставки уряду. Сьогодні В'ячеслав Кириленко, будучи виконувачем обов'язків, не хоче коментувати ситуації, що виникла. Не робить він прогнозів і щодо свого крісла, що може свідчити про безперервні закриті консультації. Щоправда, лідер фракції Української народної партії (УНП) Юрій Костенко вже заявив про свої наміри обговорити, на що може розраховувати його фракція в новому Кабміні. І за його словами, УНП не планує відкликати з уряду В'ячеслава Кириленка. Сам В'ячеслав Кириленко вже дав певні оцінки Кабмінові Тимошенко.
     
    - Ви - представник правої політичної сили. Як ви почували себе в уряді, який багато хто називав соціалістичним - у першу чергу через його економічну політику і ставлення до приватної власності?
     
    - Насправді це питання смаку. Цьому уряду, порівняно з попередніми, було дуже складно. Адже, з одного боку, ми повинні були задовольнити ті гігантські соціальні очікування, які поклали на нас виборці. А з іншого - реалізувати інтереси бізнесу, який добровільно використовував власні ресурси для того, щоб перемогла помаранчева команда. І ті, й інші мають величезні сподівання. Наскільки нам вдалося знайти баланс - можна оцінити лише зі сторони. Давати ідеологічну оцінку - ліберальний уряд чи соціалістичний - можна. Але я думаю, що все одно буде важко знайти строгі підтвердження однієї лінії: уряд приймав різнопланові рішення.
     
    - Сьогодні ви входите до складу Української народної партії. Як, на ваш погляд, їй краще йти на вибори - самій чи у політичному блоці? І якщо у блоці, то з ким?
     
    - Можливо, я трохи ик, бо вважаю, що "Наша Україна" та БЮТ повинні бути разом і що в цьому великому блоці має бути місце і для Української народної партії, і для Народного Руху України, і для Партії "Реформи і Порядок". Це буде правильно. Такий блок може взяти величезну кількість голосів виборців, але у той же час його формування потребуватиме взаємних поступок партійних вождів.
    - Чи думають в УНП про можливість коаліції українських правих сил?
     
    - Суть у тому, аби запропонований рецепт виявився ефективним. Можуть бути зовнішньо привабливі варіанти, але вони не дадуть результату тим виборцям, які б хотіли, щоб політики правого спрямування були представлені у наступному парламенті. Тому я буду пропонувати своїй партії той рецепт, який забезпечить представництво наших поглядів у складі наступного парламенту. Мені здається, що гарантованим шляхом для досягнення такого результату є участь УНП на прийнятних засадах у великому блоці.
    День
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.