• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заява Віктора Януковича з приводу підписання фракцією „Регіони України” Декларації „Єднання та співпраця заради майбутнього”
    Опубликовано: 2005-09-15 17:19:00
    Дорогі співвітчизники!
    Звертаюся до вас, щоб ще раз чітко заявити про цінності, які відстоює Партія регіонів, заявити про нашу позицію відносно поточного моменту і про наше бачення перспектив розвитку України.
    Сьогодні в країні – очевидна системна криза влади. Але визнати її – це навіть не ина справи. Ми вимагаємо, щоб були названі конкретні винуватці тієї критичної ситуації в економіці України, яка склалася зараз. Замість незрозумілих сентенцій про друзів повинні бути зроблені рішучі висновки щодо осіб, які привели державу на грань економічної катастрофи.
    Ми вимагаємо також однозначної оцінки дій тих правоохоронців, працівників Генеральної прокуратури, МВС, які виконували чи ініціювали відкриття заказних кримінальних справ за надуманими звинуваченнями. Однозначно і чітко ми ставимо сьогодні питання політичної амністії і визнання того факту, що зловживання на виборах мали місце як з одного, так і з другого боку. Лише це зможе довести, що президент є лідером не окремої частини, а всієї України. Лише такий крок стане підтвердженням того, що президент справді чесний перед усім народом.
    Ситуація, що склалася в Україні вимагає від політиків максимальної зваженості і відповідальності. Водночас наша готовність досягти порозуміння передбачає обов’язковість принципових підходів до усіх доленосних для нашої держави рішень. Одним з них є питання про новий уряд. Партія регіонів однозначно заявляє, що ми не будемо брати участі у голосуванні за нового прем’єр-міністра і не братимемо участі у формуванні нового уряду, вважаючи його тимчасовим. Лише впровадження політичної реформи, проведення нових парламентських виборів створює умови, за яких можна сформувати справді відповідальний, а не тимчасовий уряд, який зможе ефективно працювати. На цьому ми стоїмо принципово і ця наша позиція не підлягає ревізії.
    Чому ми пішли на такий крок і взяли участь у розробці Декларації єднання та співпраці? Насамперед тому, що завдяки нашій участі у процесі до тексту декларації увійшли ті важливі для розвитку суспільства питання, без вирішення яких неможливий прогрес.
    Маю на увазі питання припинення політичних репресій в Україні, проблему порушення прав людини, реприватизацію, розкручування якої дуже нашкодило міжнародному іміджу нашої держави і різко погіршило інвестиційний клімат, інші важливі складові, без яких немає шансу будувати демократію, стабільність та благополуччя в країні.
    Так, ми розглядаємо декларацію як ще один шанс переконати владу у тому, що вона робить системні помилки. Не скористатися з цього шансу може лише той, хто не хоче добра для свого народу, а лише зловтішається і живе за принципом – чим гірше, тим краще.
    Ми сподіваємося, що декларація стане початком конкретних дій, а не черговим папірцем для заспокоєння опозиції. Надіємося на початок діалогу між владою і опозицією, на той круглий стіл, який дозволить у форматі обміну думками, у дискусії, а не під час акцій протесту розв’язувати насущні проблеми життя суспільства. Бо на нові революції нема часу. І так упущено довгі вісім місяців, за які можна було досягти вагомого прориву в економіці. Натомість країна лише втратила ті досягнення, які з величезними зусиллями були напрацьовані.
    Повторюю, лише щире стремління змінити ситуацію на краще змусило нас брати участь в розробці Декларації. Наші вимоги політичної амністії, припинення політичних репресій, узаконення статусу опозиції, впровадження в життя політичної реформи а також інші, про які я згадував вище, були враховані в підсумковому варіанті цього документу. Участь нашої політичної сили в розробці Декларації дозволила включити в цей документ правдиві оцінки політичної і економічної ситуації. Але ми відразу заявляємо, що у випадку, коли влада спробує використати декларацію лише як маневр, як засіб для досягнення тимчасового політичного затишшя, ми відразу будемо різко і адекватно реагувати на це.
    Ми хочемо бути причетні до всіх рішень, які впливають на життя народу України. Разом з тим ми не дозволимо перекинути на нашу партію відповідальність за злочинні дії або злочинну бездіяльність влади.
    Ми – реалісти. І розуміємо, що самими деклараціями і добрими намірами нічого не досягнеш. Партія регіонів – вагома політична сила, з якою не можна не рахуватися. Але гасло «Влада за будь-яку ціну» – не для нас. «Національні інтереси – понад усе», – ось гасло, яке сьогодні повинно стояти на порядку денному і влади, і опозиції.
    Ми були і залишаємося в опозиції до всього, що перешкоджає розвитку демократії і розвитку економіки України. Але ми ніколи не були і не будемо в опозиції до нашої держави і нашого народу.
    Віктор Янукович Партія Регіонів
     
     
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.